Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Θεατρική παράσταση 'Ο πόλεμος της Κουτσουλιάς'

Πριν από λίγες Κυριακές ξυπνήσαμε οικογενειακώς με όρεξη. Δεν είχαμε οργανώσει απολύτως τίποτα, εξάλλου ο Σωτήρης θα δούλευε, αλλά αποφάσισα οτι δε θα μείνουμε μέσα. Αφού πήγαμε απο την Εκκλησία και κοινωνήσανε τα μικρά, ξεκινήσαμε για το θέατρο Ακάδημος.

Δεν είμαι άνθρωπος που θα πάει σε θεατρική παράσταση αν δεν το οργανώνει τουλάχιστον για μια εβδομάδα, δεν ξέρω τι με έπιασε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι οτι δε το μετάνιωσα ούτε για ένα δευτερόλεπτο!

Ο πόλεμος της κουτσουλιάς είναι το νέο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά που αναμένεται να κυκλοφορήσει απο τις εκδόσεις Καλέντης. (Είναι στην ίδια σειρά με το 'Δώδεκα παρά Δώδεκα' )

Τι να σας πω.....αριστούργημα! Δε θέλω να πω πολλά για το κείμενο, οι περισσότεροι άλλωστε γνωρίζετε οτι είμαι κολλημένη με οτιδήποτε έχει γράψει αυτός ο άνθρωπος! Αστείο, πανέξυπνο και άκρως παιδαγωγικό.

Ήτανε όμως υπέροχη στο σύνολο της η παράσταση. Οι ηθοποιοί από τη θεατρική σκηνή ''Μίμηση πράξης'' ήταν καταπληκτικοί, τα κουστούμια πολύ προσεγμένα και ο χώρος..... ικανοποιητικός.



Στο διάλειμμα τριγυρίσαμε λιγάκι, διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ένα τραπέζι γεμάτο με βιβλία του συγγραφέα (ότι έχει εκδώσει ο Καλέντης), και το μάτι της Μελίνας φυσικά άστραψε από μακριά (δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις και για το δικό μου μάτι!) Πλησιάζοντας όμως διαπιστώσαμε ότι τα έχουμε όλα, αααχ πρέπει να εκδώσει τα καινούρια άμεσα!!! Η κυρία που ήτανε εκεί δε μας πίστεψε ότι δεν υπήρχε κάποιο που να μην έχουμε και άρχισε να ρωτάει την Μελίνα τίτλους!

Σαν μοναδικό αρνητικό, θα σχολίαζα το οτι η κυρία που μας έβαλε στη θέση μας, μας ζήτησε να της δώσουμε κάτι διότι δεν πληρώνεται από το θέατρο.... Αν αυτό αληθεύει το βρίσκω απαράδεκτο εκ μέρους του θεάτρου! Σε κάθε περίπτωση δεν μου άρεσε το πώς συνέβη ....εύχομαι να μην είναι κάποια νέα μόδα στα θέατρα.

Αποτέλεσμα ήταν το να το χαρούμε μικροί-μεγάλοι. Η Μελίνα (ο εύκολος πελάτης) να το βαθμολογήσει με 5/5 και εγώ (ο δύσκολος πελάτης) να του δώσω αβίαστα ένα 5/5 επίσης!

Το εισιτήριο για τα παιδιά είναι στα 8 ευρώ και για τους μεγάλους στα 12, όχι και λίγα, αλλά κατά τη γνώμη μου άξιζε κάθε cent!

Συνοψίζοντας, απο τα θέατρα που είδαμε έως τώρα ΝΑΙ αυτό είναι το καλυτερότερο και αν σκοπεύετε να πάτε σε μια παράσταση και δεν ξέρετε ποιά να πρωτοδιαλέξετε εμείς σας προτείνουμε αυτή!

Καλά να περάσετε οτι και αν κάνετε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου