Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Θεατρική παράσταση 'Η Συμμορία της Χιονάτης'

Η πρώτη θεατρική παράσταση που είδαμε φέτος ( ξέρω δε σας τα γράφω με την σειρά, αλλά τώρα που ξεκίνησα αυτό το μπλογκ προσπαθώ να χωρέσω και κάποια που έχουν ήδη γίνει) ήταν ''Η συμμορία της Χιονάτης''.

Θα αρχίσω με τα απλά.... σενάριο Ρέππας - Παπαθανασίου.... καλά μέχρι εδώ;  Στίχοι και μουσική των τραγουδιών η Αφροδίτη Μάνου. Οπωσδήποτε έχει φοβερές πρώτες ύλες η συνταγή. Προσωπικά θεωρώ όλους τους παραπάνω πολύ ταλαντούχους.

Η ιστορία ήταν καλή, ντυμένη με πολλά τραγούδια. Όλες οι πριγκίπισσες των παραμυθιών βαριούνται τη ζωή τους τώρα που 'ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα', ώσπου η Μούργα Κακούργα η Πανούργα (η μητριά της Σταχτοπούτας) δραπετεύει από τη φυλακή και παρέα με τον Κάπταιν Χούκ αναστατώνουνε την πόλη. Καταφέρνουν να κατηγορήσουν την Χιονάτη και την Σταχτοπούτα για όλες τις παρανομίες που έχουνε κάνει, αλλά στο τέλος.... (τι σοκ!) μπαίνει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και ζούνε και πάλι αυτοί καλά και εμείς καλύτερα (βαριούνται δηλαδή τη ζωή τους, σύμφωνα με την αρχή του έργου).

Μαζί με το πρόγραμμα πουλούσανε το cd με τα τραγούδια της παράστασης στα 7 ευρώ (κάτι που τελικά άξιζε πάρα πολύ)

Ο εύκολος πελάτης (Μελίνα) βαθμολόγησε με 5/5.... πολύ διασκέδασε είπε, και ομολογουμένως έμαθε αμέσως όλο το cd απέξω και αναβιώνει την παράσταση ξανά και ξανά μέσα στο σαλόνι μας! Ο δύσκολος πελάτης ( Δέσποινα) βαθμολόγησε με 2,5/5.

Δεν με ενθουσίασαν ούτε οι ερμηνείες ούτε τα κουστούμια.... ούτε το story. Οφείλω να αναγνωρίσω ότι ήταν μια καλή παιδική παράσταση, με πολύ καλά τραγούδια, δεν αισθάνθηκα ότι πέταξα ούτε τα λεφτά ούτε τον χρόνο μου. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι με τα 1+1 της VODAFONE με 10 ευρώ μπορεί μια μαμά με το παιδάκι της να δούνε μια παράσταση.

Στα θετικά του θέλω να τονίσω το ότι οι 'κακοί΄ ρόλοι, όπως αυτός της Μούργας Κακούργα, παρουσιάζονται με τρόπο που δεν είναι τρομακτικός. Η Μελίνα γενικά δεν είναι άνετη όταν αντικρίζει ολοζώντανα μπροστά της κάποιον  που υποδύεται τον κακό... αλλά η Μούργα δεν το παράκανε, οπότε δεν υπήρξε πρόβλημα.

Τη συστήνω σαν δευτερεύουσα πολύ οικονομική επιλογή!

Πάμε όλοι μαζί.... 'Γιατί είμαι η Μούργα Κακούργα η Πανούργα, μια μητριά κακιά και ραδιούργα, δεν ξέρω από αισθήματα και τέτοιες σαχλαμάρες, ξέρω μονάχα από μάγια και κατάρες.... άρες μάρες κουκουνάρες!'







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου